Ревизија и провера пројекта: Школа за децу посебних потреба и Атлетски Центар

ПројекатШкола за децу посебних потреба и Атлетски Центар
МестоYas Island, Abu Dhabi, U.A.E.
КлијентShamal Group Limited, Abu Dhabi, U.A.E.
АрхитектураRe:a.c.t Architects, Beograd, Republika Srbija
Грађевински ИнжењерDewan Architecs + Engineers, U.A.E.
Провера Пројекта / РевизијаKraufner LLC, U.A.E.
Година пројекта2019

Пројекат Школске Зграде и Атлетског Центра - Поглед из птичије перспективе
Поглед на школу и атлетски центар, из птичије перспективе

Шамал Груп Лимитед (Shamal Group Limited) доделила је предузећу Крауфнер ДОО улогу стручног тима за ревизију и проверу пројекта Школе за децу посебних потреба и школског атлетског центра, кроз све фазе пројектовања, тј. током идејног пројекта, пројекта за грађевинску дозволу и главног пројекта за извођење.


Опис пројекта

Две зграде у оквиру пројекта (школа + атлетски центар) предвиђене су за потребе локалне заједнице и становништво из оближњих стамбених блокова. Приступ школи омогућен је инфраструктуром за пешаке и за бициклисте. Такође, на парцели је обезбеђено аутобуско стајалиште, а омогућен је и приступ путничким возилима, за које је додатно обезбеђен и потребан број места за паркирање.

Школа, као први наменски изграђен објекат за посебне образовне потребе овог типа у Абу Дабију, нуди наставни програм по британском систему за децу са различитим потребама за посебним образовањем, укључујући децу с аутизмом, децу са умереним као и озбиљним потешкоћама у учењу.

Предвиђено је да школа угошћава до 260 ученика, распоређених од предшколског до средње-високог образовања, тј. од 4. до 18. године старосног доба.

Атлетски центар – који укључује базен, теретану и спортску салу – предвиђен је да користи потребама ученика школе, а у периоду након наставе и викендом, и потребама шире заједнице локалитета.

Зградa школе и атлетског центра, одраз модерног, савременог доба, буди осећај иновације и напретка, док простор за наставу и спортске активности – осмишљен тако да створи осећај ширине – доприноси угодној атмосфери како за децу / ученике тако и за особље.


Тип конструкције

Главни елементи зграда су углавном од армираног бетона, са подовима које сачињавају затегнуте бетонске плоче. Кровне конструкције предоминантно чине кровне решетке од челика.