O нама

Крауфнер је пројектни биро за грађевинске конструкције.

На локалном тржишту Републике Србије, наш главни фокус су пројектовање и изградња стамбених и пословних објеката средње величине. Такође вршимо и надзор објеката током изградње.

У ширем контексту међународног тржишта, интернационалним клијентима, првенствено архитектама, грађевинско-пројектантским фирмама и извођачима конструкционих радова, нудимо консултантске услуге у области грађевинског инжењеринга.

У таквим случајевима, преузимамо улогу инжењера конструкција и, као [lang id=“skip“]“outsourcing“[/lang] чвор, нудимо низ инжењерских услуга.

У генералним цртама, вршимо функцију независног рецензента при техничкој провери пројекта или одговорног инжењера грађевинских конструкција у оквиру већих пројеката.

Кључна предност наше компаније, поред наше конкурентности, је и искуство наших водећих инжењера. Њихово колективно искуство укључује и рад на следећим пројектима у свету, као и у региону:

 • Зграде Дамана (Дубаи, УАЕ).
 • Мост реке Чарлс (Бостон, САД).
 • Хамени Торањ (Дубаи, УАЕ).
 • Мост преко Вадија Ханифа (Ријад, КСА).
 • Зграда Туристичког центра (Аттураиф, КСА).
 • Подвожњаци хиподрома Аскот (Аскот, Велика Британија).
 • Прилазни мостови стадиону фудбалског клуба Арсенал (Лондон, Велика Британија).
 • Пројектовање конструкционих елемената за међународни аеродром у Баку (Баку, Азербајџан).
 • Загате за изградњу зграда у Канери Ворфу (Лондон, Велика Британија).
 • Обалски зидови за реке Нор и Брега (Килкени, Ирска).
 • Мостови Перл Ситија (Ал Кхиран, Кувајт).

Поносни смо што можемо рећи да су наши кључни инжињери радили на наведеним пројектима, било као директно запослени од стране светски признатих инжењерских фирми, или у улози саветника за пројектовање конструкција.

Анализа и пројектовање армирано бетонских спратних плоча. Џумејра, Дубаи, Уједињени Арапски Емирати.

Анализа армирано бетонског пешачког моста методом коначних елемената. Ал Ријад, Саудијска Арабија.

Прикључујемо се пројектима током било које од фаза, да ли то било у току израде концепта, скематике или у фази израде главног пројекта и припреми пројектантско-грађевинске документације.

Иако волимо концептуални дизајн, препознајемо да највише вредности нашим међународним партнерима доносимо током шеме и при изради главног пројекта и припреми техничке документације. Током концепта, наши клијенти усмеравају дизајн у жељеном правцу, док ми завршавамо остатак. Овакав приступ се у много чему показао као ефикасан, а по највише за рачуновођу.

Наши кључни експерти

Генерални директор
Атиф Абу-Самра, MEng CEng MIStructE

Атиф је дипломирао на Лондонском универзитету, [lang id=“skip“]University College London[/lang], у Великој Британији, са магистратуром из области грађевинарства. Широки опсег његовог искуства сеже од хидротехнике, преко мостоградње, до пројектовања вишеспратних конструкција и стамбено-комерцијалних објеката.

Током година, Атиф је имао прилику да ради за светски признате пројектанске фирме, укључујући [lang id=“skip“]Mott MacDonald Ltd., Buro Happold Consulting Engineers, Sir Robert McAlpine and Tony Gee & Partners[/lang]. Пројекти на којима је радио налазе се широм света, од Америке до Далеког истока.

Атиф је регистрован у Инжењерској комори Велике Британије [lang id=“skip“](Engineering Council, UK)[/lang] и члан је престижне, светски признате британске Институције конструкционих инжењера [lang id=“skip“](The Institution of Structural Engineers, UK)[/lang].

Све наше вештине и знања смо скупили на једно место и објединили их у Крауфнер.
Уверите се и сами!